"O carte numa' bună să-mi facă praf imaginea de cetățean cumsecade.
Vă era dor să mă urâți?
Acum e momentul"

CODIN MATICIUC COMANDă CARTEA
49 LEI
Citește mai mult

Scriitor

Aceasta este cartea mea.
O carte la care am lucrat în ultimii 5 ani de zile.
Am realizat că este un subiect prin 2014 când, aflându-ma la Miami, pe prima pagină a ziarului Miami Herald era Nuțu Camataru. Abia în 2017 am găsit o cunoștință comună care m-a dus la Nuțu. Am reușit să-l conving să mă lase să îi aflu povestea. 5 ani de zile am stat pe lângă el de la nunti și petreceri până la închisori. Am fost cu el să-și viziteze fiul, aflat în pușcărie pe atunci, l-am însoțit la Curtea Supremă unde a fost și condamnat.

L-am vizitat la Jilava, penitenciarul din Ploiești și la cel din Găești. Am văzut și condițiile generale din penitenciare dar și cele speciale pentru clanuri și îndeosebi pentru "Inamicul Public Numărul Unu".
5 ani de zile. 5 ani de când am intrat în lumea lui, i-am cunoscut deopotriva anturajul și dușmanii, poveștile și familia. 5 ani de când am primit un acces într-o lume paralelă, a adevăraților băieți răi. 5 ani de zile în care am fost martorul tăcut al unor răfuieli și reglări de conturi cum nu mi-am putut imagina ca există, narate cu lux de amănunte de leaderul clanului Cămătaru.

Aceasta carte are un prezent, observat de mine, un baiat ce a pășit într-un univers necunoscut și un trecut, povestit de nimeni altul decât Nuțu Camataru.
Un trecut care-l privește și-n care se amestecă mafia străzii cu cea a politicii.
Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor "grei" ca Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții? Veți afla acum.

P. S. La final vă las cu un citat din carte, atât cât să intrați în atmosfera lucrurilor care se petrec acolo: "… a golit un spray de-ăla paralizant in cort. Sa fi văzut cum se călcau in picioare sa iasă.
Dar ai dracului veniseră pregătiți. Imediat au scos săbiile la noi.
Jur ca am crezut c-a omorât douaj de inși. Dar le-a rupt doar picioarele.
Atunci Gușă al meu a ridicat un topor de pe jos și s-a apucat de ei."

"Vreți să știți despre mafie?
Vă spun eu despre mafie.
Si despre mafia străzii, și despre cea a penitenciarelor și a politicii.
Bine ați venit in lumea mea."

NUțU CăMăTARU COMANDă CARTEA
49 LEI